Hrozny této odrůdy pochází z mladé sedmileté vinice nacházející se ve viniční trati Odměry. Cukernatost hroznů dosahovala 22 stupňů. Po ručním sběru následovala 54 hodinová studená macerace. Po fermentaci leželo víno několik měsíců na jemných kalech tzv. metoda „sur-lie“ . Výsledné víno má atraktivní a svůdnou vůni sušených meruněk a lipového květu. Chuť je hravá, svěží s harmonickým zbytkovým cukrem a kyselinou, kdy ovocný charakter v dochuti doplňuje lehká mineralita.
Hrozny této odrůdy pochází z mladé sedmileté vinice nacházející se ve viniční trati Odměry. Cukernatost hroznů dosahovala 22 stupňů. Po ručním sběru následovala 54 hodinová studená macerace. Po fermentaci leželo víno několik měsíců na jemných kalech tzv. metoda „sur-lie“ . Výsledné víno má atraktivní a svůdnou vůni sušených meruněk a lipového květu. Chuť je hravá, svěží s harmonickým zbytkovým cukrem a kyselinou, kdy ovocný charakter v dochuti doplňuje lehká mineralita.
© 2021 VinarstviPastorek.cz by WebLogico s.r.o.